על התחרות

"שרש" מקיימת תחרות עיצוב רצועות סנדלים מזה מספר שנים. התחרות פתוחה לכולם: מעצבים גרפים, מעצבי טקסטיל, מעצבי מוצר וכל המעוניין לקחת על עצמו אתגר כעיצוב רצועה. מטרת התחרות היא לחשוף רעיונות חדשים ותפיסות עיצוב שונות, אשר ישמשו אותנו ביצירתה של קולקציית סנדלים מיוחדת במינה, רעננה וחדשנית.

סנדלי שרש והרצועות

"שרש" מייצרת שלוש קטגוריות של סנדלים: Trek – סנדלים המספקים ביצועים מעולים בכל תנאי שטח, קשים ככל שיהיו; Hike – סנדלים המשלבים איכות ונוחות, מתאימים לטיולים וליום-יום; Wander – סנדלי פנאי, מתאימים לחופשה ולהליכה בעיר.

אנו מייצרת דגמי גברים, נשים וילדים. ישנם דגמים בעלי צבעוניות חזקה לצד דגמים בעלי מראה סולידי. ישנם דגמים אשר חושפים את הרצועה משני צידיה – צד קדמי וצד אחורי. בדגמים אחרים הרצועה נחשפת רק מצידה הקדמי.

כאשר ניגשים למשימת עיצוב רצועת סנדל יש לזכור שמדובר במערכת רצועות המצטלבות זו עם זו ולא ברצועה בודדת, מערכת רצועות שמשתלבת בסוליה, מערכת רצועות שמתהדקת אל רגל שזופה או בהירה, עדינה ושברירית או גסה וחזקה. מערכת הרצועות נחתכת באופן אקראי מגליל אין סופי ואין שום שליטה על הכיוון בו תיתפר הרצועה או על המקטע שייראה בחלק כלשהו של הסנדל.

Classic Kids Elephant

strapcut_heb

אנו מזמינים אתכם להיחשף אל כלל המוצרים של "שורש", אל תפיסת העולם שלנו ואל הערכים המניעים אתנו, באתר שלנו. תוכלו להתרשם מדגמי הסנדלים השונים וממגוון הרצועות המופיעים באתר. תוכלו גם להעיף מבט בכל דגמי רצועות הסנדלים המרכיבים את קולקציית 2011 וקולקציית 2012.

אחד הדברים המדהימים שלמדנו על בשרנו ביותר מעשור של עיצוב רצועות "שרש" הוא: אין נוסחת פלא. לא ברור מה עושה רצועה אחת למוצלחת ונצחית לעומת רצועה אחרת שפשוט לא נמכרת. על המעצב להחליט אם לנסות לקלוע לדימוי חדשני או מסורתי, להתחבר למראה טכני או לשדר חזרה לטבע, ליצור נוכחות חזקה או דווקא לשמור על צניעות. ייתכן והמתכון להצלחה טמון בשילוב בין המאפיינים השונים, ובמינונים שלהם. האתגר, מכל מקום, הוא לעצב רצועה אשר תהא רלוונטית לקולקציית 2013 ותגרום לאנשים לחבב את הסנדל שהיא חלק ממנו. על המעצב לזכור שמבין אביזרי הלבוש, בני אדם נוטים לפתח אל נעליהם את הקשר הרגשי העמוק ביותר, אולי מפני שהרגליים הן הבסיס שלנו, ה"חיבור" שלנו עם האדמה.

כיצד מתנהלת התחרות

כבכל שנה, "שרש" תקים צוות שיפוט שבאחריותו לבחור את העיצובים הזוכים. צוות זה יורכב מהנהלת "שרש" ומיועצים חיצוניים. צוות השיפוט ייתן ניקוד לכל אחת מההצעות, בהתאם לשיקול דעתו. העיצובים שיקבלו את הניקוד הגבוה ביותר יעברו לשלב הבא, בו ייוצרו רצועות ויורכבו על אבי-טיפוס. אבי-הטיפוס יוצגו בפני מפיצים, קניינים ומובילי דעת קהל וכן לקהל יעד באמצעות סקרים ממוקדים. על סמך התגובות שתתקבלנה, צוות השיפוט יבחר 2-10 עיצובים לקולקציית 2013 – עיצובים אלו יופיעו בדגמי הסנדלים שיימכרו החל מינואר 2013, ויופיעו בקטלוגים של "שרש" ובתערוכות שונות בארה"ב, באירופה, באוסטרליה ובמזרח הרחוק. אנו נודיע לכל מי שהשתתף בתחרות על תוצאותיה.

איך משתתפים?

על מנת להשתתף בתחרות, יש תחילה להירשם. לאחר ההרשמה, ניתן להשתמש בפלטפורמה שפיתחנו, שמסייעת לעצב את הרצועה על-פי מגבלות מכונת האריגה שלנו. ניתן לשמור את עבודת העיצוב גם אם עדיין לא סיימתם אותה, ולשוב ולעדכן אותה מתי שתרצו. בסיום העבודה, שולחים אותה אלינו באופן מקוון.

התמורה לזוכים בתחרות

עבור עיצובים אשר יעברו את השלב הראשון של התחרות – אנו נייצר רצועות אמיתיות. לטובת הבחירה הסופית אנו מייצרים מהן דוגמאות של סנדלים. כל המעצבים שעיצוביהם ייבחרו לשלב זה, יקבלו בתמורה זוג אחד של סנדלים מדגם "קלאסי" עבור כל רצועה שעוצבה. משאריות הרצועות אנו נייצר סדרה מוגבלת של כ-50 זוגות סנדלים שימכרו בחנות המפעל ללא תמלוגים.

הזוכים בתחרות – אלו שעיצוביהם ייכללו בקולקציה 2013 – יקבלו את התמורה הבאה: במהלך שתי עונות, 2013 ו- 2014, יקבל כל מעצב שזכה בתחרות 0.10$ עבור כל זוג סנדלים שנמכר עם רצועה בעיצובו. תקופת החישוב מתחילה ב- 1/1/2013 ומסתיימת ב- 31/12/2014. התשלום יתבצע פעם ברבעון ע"פ "דו"ח מכירת סנדלים" המופק במערכת הנהלת החשבונות שלנו. לדוגמא, אם בין התאריכים 1/1/2013 ל- 31/3/2013 יימכרו 10,000 סנדלים עם עיצובים של מעצב מסוים, אותו מעצב יקבל:
10,000 * 0.10$= 1,000$. ההצלחה שלנו תהיה גם ההצלחה שלכם. ככל שיימכרו יותר סנדלים – כך תקבלו תמורה גבוהה יותר לעיצוב שלכם. בנוסף לתמורה, זאת הזדמנות למפגש בלתי אמצעי עם קהל עצום ש"יגיד את דברו" על עבודת העיצוב שלכם.

לוח זמנים

1 לאוגוסט 2011 – תחרות עיצוב רצועות סנדלים קולקציית 2013 יוצאת לדרך
10 לספטמבר 2011, 23:59 (שעון ישראל )– נעילת התחרות, מועד אחרון להגשת העיצובים
30 בספטמבר 2011 – בחירת העיצובים שייוצרו להם אבי-טיפוס
1 במרץ 2012 – פרסום הזוכים בתחרות